تشویق کودک با جوایز مادی و مادی گرا شدن او در بزرگسالی

چرا این قدر مضطربم

یک تحقیق جدید نشان می دهد که جایزه مادی دادن به کودک به عنوان یک روش تربیتی٬ می تواند کودک را با مشکلات رفتاری در بزرگسالی مواجه کند. محققین هشدار می دهند که والدین نباید هر هدیه ای را که کودک درخواست می کند برای او تهیه کنند. این محققین به طور مشخص به مادی گرا شدن کودکی که هدایای مادی زیادی دریافت می کند اشاره می کنند.

مارشا ریچینز٬ پروفسور بازاریابی در دانشگاه میسوری می گوید:«عشق والدین به فرزندان ممکن است منجر به این شود که کودک شان را با جوایز مادی تشویق کنند.»

ریچینز اضافه می کند: «تحقیقات ما نشان می دهد که کودکی که جوایز زیادی را به عنوان تشویق از والدین اش دریافت می کند٬ در بزرگسالی نیز انتظار پاداش های مادی دارد و این موضوع می تواند مشکل آفرین باشد.»

ریچینز همچنین تاکید می کند که تحقیق شان برای درک رفتار خریداران٬ بر روی شرایط تربیتی کودک و رفتار پدر و مادر با کودک متمرکز شده است.

ریچینز همچنین اشاره می کند که سه روش رفتاری برای تربیت کودک می تواند به رفتارهای مادی گرایی در بزرگسالی منجر شود:

۱- جایزه دادن به کودک٬ زمانی که موفقیتی را کسب می کند یا مهارتی را می آموزد مثل گرفتن نمره عالی در کلاس یا موفقیت در یک مسابقه ورزشی

۲-  هدیه دادن برای نشان دادن میزان رضایت

۳- تنبیه کردن کودک با دور کردن او از وسیله مورد علاقه اش مانند اسباب بازی یا بازی کامپیوتری

وقتی پدر و مادرها این روش ها را به کار می برند٬ کودکان شان نسبت به کودکان دیگر٬ احتمال بیشتری دارد که به این باور برسد که موفقیت٬ با کیفیت و مقدار اشیای مادی بستگی دارد که به طور شخصی دریافت می کند و یا خرید یا دریافت شی مادی است که به آن ها انگیزه می دهد.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که افرادی که دیگران و خودشان را با مالکیت شان بر اشیا ارزیابی می کنند٬ احتمال زیاد تری دارد که به قمار روی بیاورند٬ یا با مشکلات مختلفی در زمینه بدهکاری مالی یا رضایت از زندگی مواجه شوند.

مادی گرایی همچنین به مصرف گرایی به معنی هدر دادن یا مصرف زیاد تر از حد نیاز منجر می شود.

یک توضیح برای درک رابطه بین دریافت جوایز مادی در کودکی و مادی گرا شدن در بزرگسالی این است که کودکانی که این نوع جوایز را دریافت می کنند بیشتر از سایر کودکان احتمال دارد خود و ارزش هایشان را با مالکیت تعریف کنند که این تعریف٬ به عنوان شاخصی از مادی گرایی شناخته می شود.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که نادیده گرفته شدن از سوی پدر و مادر نیز می تواند به مادی گرایی منجر شود. کودکانی که احساس می کنند پدر و مادرشان برای وقت گذراندن با آن ها فرصت کافی ندارند٬ احتمال مادی گرا شدن شان وجود دارد.

اشکالی ندارد که برای کودک تان جایزه مادی بخرید. اما به او بیاموزید که قدردان تمام افراد و چیزهایی باشد که در اختیار دارد.

هر اندازه که کودک٬ قدردانی خود را نشان می دهد٬ این اقبال را خواهد داشت تا راه اش هموار شود تا بیشتر بخشنده باشد تا مادی گرا.

برای خواندن اصل مطلب به زبان انگلیسی٬ به این لینک مراجعه کنید.