تشویق کردن کودکان به همکاری از طریق بازی

بازی و فعالیت یکی از شیوه هایی است که برای تشویق کودکان به همکاری و برقراری  ارتباطات معنی دار توصیه می شود. از طریق اشتراک گذاشتن وسایل بازی، تشکیل تیم و همکاری٬ کودکان احترام گذاشتن به یکدیگر را فرا می گیرند. در حالی که تشویق کودکان به انجام بازی های مشترک چالش برانگیز است، فعالیت های متفاوتی وجود دارد که معلمها بر اساس برنامه‌ی بازی در مدارس کودکان، طراحی کرده اند که به کودکان امکان این را می دهد تا نقش های متمایزی ایفا کنند٬ همزمان با این که در بازی به یکدیگر کمک می کنند.

بازی های ساده می توانند فرصت بزرگی برای کشف کودکان برای خدمت رسانی  به همدیگر باشد. فعالیت در فضای باز می تواند برای کودکان فرصت بزرگی باشد تا در خلالCooperation3 بازی و همکاری با همسالان خود مهارت های حرکتی خود را تقویت کنند. برای مثال، شستن ماشین در فضای باز که در آن کودکان می توانند با هم به شستن ماشین پردا خته و نقش های مختلفی را بپذیرند٬ به توسعه مهارت های حرکنی می انجامد. ایجاد همکاری های هنری نیز می تواند در جهت توسعه ی مهارت های تفکر خلاق کودکان موثر باشد. نقاشی گروهی، رسم نقاشی روی دیوار یا ساختن ماکت ساختمان با خمیر بازی می توانند برای این کار موثر باشند. وقتی کودکان٬ دوستان یا خواهر و برادری داشته باشند که بتواند با آنها بازی کنند٬ بهتر است اسباب بازی ها یا بازی هایی را برای شان فراهم کنید که ساده تر به اشتراک گذاشته می شوند و امکان اجرای آن ها در گروه های کوچک تر فراهم است. اسباب بازی هایی که می توانند در کار گروهی استفاده شوند عبارتند از آلات موسیقی، کارت ها٬ کتاب های آموزشی و لباس هایی که برای نمایش دادن در بازی مورد استفاده است.

تحقیقات نشان می دهد که کودکان می توانند مهارتهای مهمی را مانند تقویت مهارتهای اجتماعی، یادگیری به اشتراک گذاشتن و همکاری با دیگران٬. از طریق نقش بازی کردن کسب کنند. ادا در آوردن در بازی، تنها برای کودکان سرگرم کننده نیست٬ بلکه باعث افزایش و تقویت مهارتهای عاطفی و اجتماعی مثل یادگرفتن رعایت نوبت، مسئولیت پذیری و پیدا کردن راه حل های خلاقانه برای مشکلات می‌شود. هنگام تقلید نقش ها٬ کودکان می توانند مهارتهای زبانی خود را از طریق تکرار کلماتی که می شنوند٬ تقویت کنند. این گونه از فعالیت همچنین می تواند موجب تقویت مهارت تفکر انتقادی درکودک شود تا با استفاده از آن مشکلاتی که در طول اجرای بازی پیش می آید را حل کند.

این مقاله ترجمه خلاصه مطلبی است که توسط مریم دهکردی٬ برای سایت کویپی انجام شده و از منابع زیر استفاده شده است:

“The Power of Playing Together”. http://www.scholastic.com ; “The Importance of  Pretend Pretend Play”. http://www.scholastic.com

منبع عکس اصلی: http://www.richlymiddleclass.com/reality-vs-make-believe/

منبع عکس داخل متن: https://www.pinterest.com/pin/304133781058445507/