اضطراب اختلال و روش مقابله با PTSD

اگر کودک شما در برابر اتفاقات عادی٬ دچار ترس، نگرانی و دلهره شدید است، یا در شرایطی که مقداری دلهره و ترس طبیعی است، با ترس غیر قابل کنترل و غیر عادی مواجه است، از کنارش ساده نگذرید و با جملاتی نظیر :”اینکه ترس نداره”، “بقیه مگه چی کار میکنن” و .. به درمان او نپردازید. احتمالا دچار اختلال اضطراب است.

یکی از حادترین انواع اختلال اضطراب٬ PTSD است. PTSD یا Post Traumatic Stess Disorder ٬ می‌تواند به دلیل وقوع فاجعه یا واقعه‌ای دردناک در فرد ایجاد شود٬ وقایعی مانند مرگ ناگهانی یکی از عزیزان٬ آزار یا تجاوز جنسی٬ تصادف خطرناک و هر تروما یا فاجعه دیگر.

این مطلب٬ به شرح ساده این بیماری٬ از علایم تا روش درمان می پردازد.

تجربه دوباره واقعه (فرد٬ بدون این که واقعا در شرایط تکرار واقعه باشد٬ از نظر احساسی و روانی٬ آن را دوباره تجربه می کند.)٬ فرار مداوم از یادآوری حادثه٬ احساس طولانی مدت اضطراب و بروز واکنش های رفتاری شدید٬ مشکل در خوابیدن٬ عصبی٬ بدخلق و عصبانی بودن٬ ناتوانی در تمرکز و ترس زیاد از نشانه هایی که یادآور واقعه باشند٬ از جمله علایمی است که می تواند PTSD را از دیگر انواع اختلالات اضطراب جدا کند.

درمان PTSD
گرچه شناخت و بعد از آن٬ درمان این بیماری کار ساده ای نیست و فرد باید تحت نظر متخصص٬ مراحل درمان را طی کند٬ اما نقش پدر٬ مادر٬ خانواده٬ دوستان و اطرافیان را نیز نباید نادیده گرفت.
در زیر٬ به رفتارهایی که خانواده می توانند داشته باشند٬ اشاره می شود:
– حمایت و ابراز محبت
– او را تشویق کنید تا با قدرت از فاجعه رخ داده و تجربه اش حرف بزند.
– به او اطمینان دهید که طبیعی است و احساسش٬ غیر عادی نیست.
-در صورت مشاهده هر رفتاری که نشانه «آسیب زدن به خود» باشد٬ به سرعت به متخصص مراجعه کنید.
– PTSD اعتماد به نفس را کاهش می دهد. با ایجاد شرایط تصمیم گیری در مسایل مهم خانه و بسته به سن کودک٬ به او کمک کنید تا این قدرت خود را بازسازی کند.
– با نزدیکان و مرتبطان او٬ در مورد بیماری اش صحبت کنید.
از خودتان مراقب کنید . ارتباط با کودکی که به PTSD مبتلاست٬ چالش بزرگی است.